miercuri, 2 noiembrie 2016

De ce nu îi ies acțiunile de PR lui Dacian Cioloș?


Știți de ce nu îi ies acțiunile de PR lui Cioloș? Că el nu este așa. Că nu este un tip modest, că nu este un tip pe care să-l vezi la un pub, în metrou sau la hypermarket.

Faptul că unii oameni asociază plimbatul cu avionul low-cost cu o acțiune de PR înseamnă că ceva nu iese prea bine.

Exercițiu: Dacă l-ai vedea pe Cioloș că merge zilnic cu metroul, că își cumpără țigări de la magazinul de la colțul străzii sau cafea de la aparat nu ar mai sări oamenii sau jurnaliștii să-l vâneze, să soarbă fiecare apariție,ar mai fi o știre? 

Răspuns: Dacă Cioloș s-ar plimba mereu cu metroul, cu low-costul și oamenii ar știi asta, nu mai poate genera o știre (o știre e caracterizată în principal de neobișnuit). În acele condiții, nu ar fi nimic ieșit din comun să-l vezi pe Cioloș în public. Ar deveni neinteresant să-ți spună cineva că a mers în metrou lângă Cioloș, dacă l-am întâlni ca pe un om obișnuit, peste tot.

Din păcate, Cioloș nu are nicio scuză când zice că vrea să facă gesturi private, ca în cazul depunerii de flori la Colectiv când o jurnalistă a fost agresată de niște brute. Jurnaliștii aceia nu mor de dragul lui Cioloș să stea în frig, sunt trimiși acolo de șefii lor și uneori stau în frig nemâncați, fără să bea pic de apă sau ceai. Ei nu merg cu mașini luxoase, nu au fundul apărat de SPP-iști.

La fel ca în cazul jandarmilor bătăuși, nici SPP-iști nu ar trebui să intervină decât dacă viața demnitarului e pusă în pericol. Ei au făcut în jurul lui Cioloș o insuliță, practic, dădeau jurnaliștii la o parte să treacă șeful. Un microfon nu este o armă, cum nici la Marșul pentru Basarabia, protestul nu ar fi trebuit să fie un motiv de a bate pe cineva.

Când ești persoană publică îți asumi că viața ta devine publică. Un moment privat înseamnă să vii din senin, fără limuzină, fără SPP-iști. Dacă nu îți convine că viața ta a devenit subiect de știri, de interes public, poți oricând să te întorci la o viață normală - să fii un simplu cetățean.

Iar Cioloș nu a mai fost de mult un simplu cetățean! De foarte mulți ani!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Follow us