luni, 6 iunie 2016

Logica PNL-ului în alegerile locale din 2016

Ce se înțelege din comunicarea PNL: Membrii și, mai ales, candidații PNL nu au greșit cu nimic în aceste alegeri. Este vina tinerilor care au lăsat țara pradă oamenilor răi ai PSD. 

Candidatul Cătălin Predoiu nu poate crede în înfrângere nici când o vede în fața ochilor, el așteaptă să se numere toate voturile ca să vadă dacă își dă demisia.

Două institute îl dau înfrânt la scor dinainte să înceapă votul, iar el continuă să spună că sondajele sunt mincinoase, pe metoda Corneliu Vadim Tudor, doar pentru faptul că el nu este pe 1 sau pe 2.

Mai mult, pe aceeași metodă, prezintă, în campanie, o imagine pe care o postează pe Facebook și pe care scrie Predoiu 25, Nicușor Dan 17 cu sursa: Rareș Bogdan. Dacă avea cel mai mic respect pentru cei care se ocupă cu cercetări sociologice, sursa nu avea cum să fie Rareș Bogdan, doar dacă nu era vorba de o carte de colorat. Și dacă tot inventezi și dai cifre din burtă, ar fi trebuit să dea din burtă cifre și pentru Firea.

În ziua votului, tu, ca liberal, sesizezi la Biroul Electoral Municipal că presa online oferă date parțiale din EXIT-POLL care nu-ți convin. Cel mai probabil, Predoiu, #soluțiaserioasă, si-ar fi dorit să închidă site-urile care nu voiau să-și mintă audiența și să-l plaseze pe el pe locul 2. Acest comportament nu este liberal. Nici PSD nu a făcut așa ceva.

Apoi, să fim serioși, electoratul PSD a fost mai liberal decât cel al PNL. Mult mai liberal! Nucleul dur al PSD a votat o femeie. Și nu doar acum! Olguța Vasilescu e la al doilea mandat la Craiova. Știți vreo femeie primar la fel de cunoscută ca Firea sau ca Vasilescu la un Partidul Național Liberal? Evident, că nu. Au încercat la capitală cu Pocora. A scos sub scorul partidului la Sectorul 3: 9.3%. Pentru că electoratul PNL nu e așa de liberal. USB, la sectorul 3, tot cu o femeie candidat, a scos 20%. Oamenii s-au săturat de propuneri populiste. Oamenii au simțit că Gorghiu falsează.

Nu este vina electoratului că PNL a pierdut alegerile. Ci a liderilor Partidului Național Liberal. Însă acești lideri nu există. La alte partide liderii au dat declarații încă de aseară. La PNL se făceau analize. Doar e un partid #serios.

E 100% vina PNL pentru această înfrângere. S-a umplut de oameni obraznici, aroganți și ignoranți. Nu ai cum să dai vina pe electorat. Au votat și tinerii, au votat și pensionarii, dar au votat cu altcineva. PSD a luat 40%, restul de 60 de procente au ales altceva. Însă nu PNL, pentru că partidul e plin de oameni care cu prima ocazie își jignesc electoratul potențial doar pentru faptul că nu i-ar fi votat pe ei și pe neamurile lor care candidau.

E loc destul lângă PNȚCD.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Follow us